lørdag den 7. marts 2009

Forårsrejsen Del 2


Vi lægger selvfølgelig ud med en vejrfast på Daneborg, udenfor blæser det 30 knob, og i det vejr køres der ingen steder. Det betyder dog at vi bliver et par dage forsinkede og at vi højst sandsynligt kommer til at skære noget af turen fra. Martsbesøget har været præget af travlhed og høj aktivitet, det var ikke mange sldegrejer vi fik lavet under besøget, men nu er vi til gengæld klar til afrejse. Foran os venter det arktiske forår som er præget af store temp.stigninger og nærmest kaotiske tilstande af tilrejsende fugleliv. Gæssene kommer tilbage til kysten, i store og små flokke overflyver de slæderne, så det næsten tager livet af en ivrig jæger - de må desværre ikke skydes i nationalparken. Snespurvene kommer også tilbage, de smukke små fugle vil kunne ses ved hytterne, hvor man kan komme ganske tæt på dem. Til sidst kommer edderfuglene, som nervøst sidder og afventer isens brud på de snebare pletter. Alt dette begynder inden for de næste par måneder og i takt med de stigene temp. kan det kun bliver et skønt forår, fyldt med spændende landskeber og en masse god jagt.

Vi kommer til at køre i områder med god jagt på rype, snehare og sæl. Sidstnævnte er dog endnu umulige at komme på skudhold af, men når temp. stiger og de bliver døsige i solen, kan man for alvor spæde noget kraftfoder til hundenes pemikanplader.

Da martsbesøget ankom, havde de min nye riffel med, og i går havde jeg endeligt tid til at afprøve den. Der er ingen tvivl om at jeg har gjort et godt køb, den skyder helt fantastisk og jeg kan ikke lade være med at sidde med et smøret smil når jeg sidder med den i hånden. Det er en rigtig drengeriffel. Rekylet i den er stort set noneksistent, til dem der har brugt forsvarets M95, ligger den forbløffende tæt på. Aftrækket er ligeledes bygget op på denne måde, med trygpunktsaftræk, det er en af de ting jeg sætter stor pris på, selv om mange jægere ser skævt til det.

Under alle omstændigheder skal vildtet i nationalparken, passe meget på i det kommende 1,5 år...

Ingen kommentarer: