søndag den 16. november 2008

Visit på Daneborg

Efter en uges tid på patrulje sneg SH35 sig retur til DNB med en ødelagt slæde. Efter at have kørt i noget voldsom baks (isskruninger) flækkede halvdelen af bundbrædderne, på SH3 slæden. Da det er disse der holder slæden sammen og samtidigt bærer læsset måtte vi køre hjem for at reppe - hvis der var røget et til bundbræt havde vi ikke kunnet fortsætte så det var en spændende, omend forsigtig, tur tilbage. Da vi ankom til stationen kunne Gnisterne (det SH som bliver tilbage for at varetage radiokontakt) fortælle at Troles fra SH7 var kørt med slæden ud over en 4m. høj skrænt. Heldigvis er der ikke sket noget alvorligt, men vi fik dirrigeret inspektionsskibet Vædderen mod nord, så han kunne blive hentet ud med helo. Det fik vi så klaret i dag og var så heldige at få lidt grøntsager fra skibet - lækkert. Christian som har kørt med Gormsen og mig, har erstattet Troels så SH5 afventer nu iskort og forventer en tur i sydområdet istedet. Det bliver spændende at se alle de gamle hytter, som gemmer på fascinerende historier om fangstmandsperioden på kysten.
I løbet af den sidste uge stak Gnisternes hunde af med slæden og der gik adskillelige timer før de fandt dem viklet ind mellem hinandens skagler. Omegahunden som er den lavestrangerende hund i spandet, var blevet sønderbidt og måtte sys med 52 sting, desværre overlevede den ikke sine skader. De er selvfølgeligt meget ærgelige over situationen, men det er desværre noget der sker fra tid til anden. Det bevidner også at det ikke er sofahunde vi har med at gøre - det er rovdyr som gør hvad de kan for at bibeholde deres rangorden.
Som I kan høre er der sket en masse i den første uge af året efterårspatrulje, vi håber nu bare at de værste uheld er overstået og at vi kan fortsætte i god ro og orden.
Vi kører igen på onsdag og påregner at være tilbage den 22/12, til julehygge på stationen.
Hvis der er nogen som har lyst til at sende en lille mail, til oplæsning over HFradioen er I meget velkomne, adressen er: sirius@mil.dk i emnefeltet skal der stå Frederik.

Ingen kommentarer: