tirsdag den 5. august 2008

Så er første indlæg klar på bloggen

Nu har jeg endeligt fået tid til at lave min blog, jeg skal gøre mit bedste for at lægge billeder og tekst ind når jeg har mulighed for det.

Den første tid heroppe har været helt fantastisk. Til at begynde med var vi kun 5 fupper (siriusfolk) på stationen, og selv om der var meget at lave gik jeg rundt i en bobbel af indtryk. Jeg blev hurtigt sat ind i mine opgaver som vappe og der har lige siden været tryk på med alt hvad jobbet indebærer. Hundene gør meget for at vise deres kærlighed på kryds og tværs, derfor har jeg haft en masse hunde oppe i kennelerne så de kunne få fortrydelsessprøjter, små skøger! Nogle gange går det også lidt voldsomt for sig så der er også nogle som har fået et ordentligt lag prygl af de andre fra klassen, så der har også været et par stykker med huller i. Det er desværre sådan at der i nogle af spand er omegahunde, det er sædvanligvis dem der ligger under for flokkens frustrationer så de får ofte et par clips eller sting. Heldigvis havde vi en succesfuld fødsel, Amaroq fig fire hanhunde og en enkelt tæve. De er kæmpe og de begynder allerede at mufle rundt for at udnytte ders nye syn og sanser.

I forrige uge var vi på depotudlægninger i nordområdet. Vi havde Station Nord som base for vores Twinotter (fly), som har fået øgenavnet den flyvende Toyota Hilux. Det er utroligt hvor de kan lande med max payload, meget imponerende.. Vi lagde gennemsnitligt 2-3 depoter ud om dagen og vi har derved fået en masse fantastiske flyvninger. Det var dog ikke ren badeferie for der skulle slides og slæbes for at få alt proviant mm. ud til depoterne fra flyet. Jeg har hurtigt lært at det ikke er for sjov, at det bliver kaldt "Slæbepatruljen Sirius".
Vi var også så heldige at der var solformørkelse mens vi var deroppe og ved Kap Morris Jesup (nordligste landfaste punkt i verden) var den på 100%. Da vi alligevel skulle lægge depot ud der, fik vi timet det, så vi kunne se det der. Vi ankom dagen inden og traditionen tro var vi ude og bade, det var meget koldt! Tilfældigvis er der en varde med en lille en til halsen og det gav noget af varmen tilbage i kroppen. om aftenen grillede vi, drak et par øl og gik ellers i seng så vi kunne være oppe i god tid til showet. Det var en meget speciel oplevelse, det føltes helt magisk at stå på lige detop dette sted og se det fantastiske fænomen. Jeg har taget et billede, som i kan se når jeg snarest får dem alle lagt ind.
Nu er jeg atter tilbage på Daneborg og vi sagde i mandags farvel til vores gamle chef og goddag til den nye som skal lede Logistik Center Grønland. Ved samme lejlighed havde vi vores norske dyrlæge oppe som tilså alle hundene. De gik alle igennem syn bortset fra snemand som desværre blev aflivet pga. en skade. Derved er jeg også sat ind i en masse medicamenter og behandlingsmetoder, så med lidt mere erfaring skal det hele nok gå. Jeg må dog indrømme at det er sin sag med alt den forskellige medicin det være sig piller eller sprøjter, men jeg ordinerer på livet løs.

I morgen sejler vi nordpå med endnu et depot, det bliver en rejse på ca. 15 timer non stop, hver vej. Heldigvis er vi fire så vi kan tørnes lidt til at sove undervejs, jeg håber der bliver tid til at skyde en enkelt sæl eller hare på vejen.

Den 8/8 flyver vi til Ellaø, hvor jeg skal være måneden ud. Formålet er flere depotudlægninger og fodpatruljer, det skulle være et lille paradis så jeg glæder mig meget. Roland fangede en fjeldørred dernede på 5 kg. så jeg skal helt sikkert have fiskestangen med, tænkt at få løn for at fiske...

Jeg håber I alle har det godt i Danmark og jeg ser frem til at modtage et par mails med, hvad der foregår i Jeres liv.

Slædehelten

3 kommentarer:

Cecilie Oxholm Tillisch sagde ...

Frede, hvor er det skønt at læse. Dejligt at høre om det hele, har jeg ventet meget på! Det lyder jo som om, du har det dejligt, hvilket glæder mig at høre. Du sendes en masse kærlige tanker hjemmefra. Du er min yndlingsfætter og jeg er SÅ stolt af dig. Håber noget af din sejhed også ligger og gemmer sig et sted i mine gener.

Mange knus og tanker, din Cille

Carina sagde ...

Også masser af knus fra mig. Det er dejligt at kunne følge med i, hvad du foretager dig - og det er en rigtig god beskrivelse af dine gøremål. Også godt, at du skriver, hvornår du er afsted, og vi derfor ikke kan forvente nyheder på bloggen. Fortsat alt godt. Sender mail til dig senere. Kærlige kram, Carina

Christina Kamman sagde ...

Hej skønne slædehelt
den blog har været længe ventet - vi er en del der har skrevet på fjæsbogen og ventet utolmodigt på svar :-)
Dejligt at høre lidt om dit liv og man ville næsten ønske man var der hos dig.
Her er regnen kommet og ved mindre man som jeg er svampe-jæger er man nok lidt ked af det!
Jacob hilser mange gange.
Vi skriver snart igen og samler ludt mere spændende sammen dertil.
knus Christina