tirsdag den 20. januar 2009

Forårsrejse

Kystens årstider er bestemt af slæderejserne, og i morgen tager vi afsted på forårsrejsens del 1. Det føles dog ikke meget som forår, da vi de sidste 5 dage har haft snestorm, med en masse vind og sne til følge. Det kan føles meget voldsomt at være ude i et sådant vejr, når sigten er nede på ganske få meter mister man hurtigt orienteringen. For at afhjælpe dette har vi stormreb mellem de fleste bygninger, men desværre kan man ikke altid finde dem. I disse tilfælde må man blot standse op og vente på at kunne skimte de nødlys der tændes under ringe vejr.
Da stormen lagde sig i morges fik vi det første lys at se i 5 dage. Dagene tiltager dagligt med 20 minutter, dvs. at vi har vundet ca. halvanden times lys under det dårlige vejr - og det kan mærkes. Der er ingen tvivl om at solen er på vej op, og om blot 3 uger ser vi den for første gang. Selv om den kun er oppe over horisonten i 2-3 minutter er dette en festdag for alle på kysten.
Vi kommer allerede tilbage til Daneborg den 23/2, da vi får besøg fra Grønlandskommandoen og Logistik Center Grønland. Besøget kommer til at ligne det i oktober så der sker intet nyt, men det bliver nu rart at se nogle andre mennesker.
Efter et par dage på stationen kører SH5 sydover og kommer først hjem omokring den 10/6.

Janua måned er gået hurtigt, vi har haft travlt med optællinger og bestillinger til sommerens skib. I vappe er der ikke sket meget og vi har stort set ikke haft nogen hunde der skulle repareres, så er det jo en smal sag at være vappemand.
Jeg har også haft kokketjans, et arbejde der som sidste gang var hårdt men lærerigt, men jeg må indrømme at der var noget mere overskud denne gang. Der var også mulighed for at eksperimentere i køkkenet, hvor jeg forsøgte mig med både sushi og and á l'orange. Det er nok meget godt at der ikke er nogen der kritiserer kokken (da man jo ellers får strafkager).

Som I kan læse har der ikke været nogle store begivenheder på kysten. Det mest dramatiske der er sket var at vi havde en moskusokse i hundegården. Den fik ødelagt hegnet endnu mere, nu er der snart så mange moskushuller at de kan vandre lige igennem, men det gør de jo alligevel - satans til hippiekøer!
Desværre fik den stanget Poul et par gange, den selvsamme hund som måtte bliver hjemme fra efterårsrejsen pga. skade og ovenikøbet har tabt det meste af pelsen på halen - stakkels hund.
Der skete dog ikke noget men ham og han er heldigvis klar til i morgen, med en kampvægt på 46 kg. er han en af de stærke hunde i spandet.

Piskesmæld og hundelort
fra
Slædehelten

1 kommentar:

Christian Wedell-Neergaard sagde ...

Kære Frederik.

Vi skal i aften være sammen med dine forældre og jeg tænkta at jeg lige ville kikke forbi. Hippikøer og sushi i mørke. Det lyder spændende. Jeg håber du har det godt og at det bliver en spændende tur. Det lyder ikke rart med snestorm, men det bliver snart forår og sol. Med venlig hilsen Christian.